top of page

LEGENDS OF BRUSSELS

HISTORISCHE WANDELING

 • Kleine groepen van max 8 personen.

 • Nederlandstalige gidsen.

 • Gegidste wandeling van 2 uur.

 • Gratis map van Brussel.

 • Tips en aanbevelingen. 

€15 

per persoon

zie verder

zie verder

 • Kleine groepen van max 10 personen.
 • Nederlandstalige gidsen.
 • Kroegentocht van 2 uur.

 • Proeverij van 6 bieren.

 • Versnaperingen.

€30 

per persoon

ONTDEK HET ANDERE BRUSSEL

zie verder

 • Kleine groepen van max 8 personen.

 • Nederlandstalige gidsen.

 • Gegidste wandeling van 2,5 uur.

 • Gratis map van Brussel.

 • Tips en aanbevelingen. 

per persoon

€20 

Op kroegentocht

HEBT U INTERESSE IN EEN PRIVE TOUR ? 

Hebt u interesse in een privé tour, neem dan rechtstreeks contact met ons op via email: info@legendsofbrussels.com. Wij plannen samen met u een tour op maat.

Legends Team
Team
christophe.jpg

Christophe

HISTORISCHE GIDS / BIERLIEFHEBBER

Christophe was vroeger actief als muziekjournalist en biedt sinds enkele jaren gegidste wandelingen in Brussel aan. Hij is gids bij Airbnb Experiences en Withlocals, waarvoor hij ook  Brussels ambassadeur is en toekomstige gidsen traint. Geschiedenis is zijn passie en meer bepaald de evolutie van de stad doorheen de eeuwen.

 

Christophe gidst ook in Molenbeek, waar hij woont. 's Avonds vind je hem vaak op concerten en in muziekcafés.

PHOTO SANCAR LOW.jpg

Sancar

HISTORISCHE GIDS / BIERLIEFHEBBER

Sancar is gepassioneerd door geschiedenis en Brussel. Hij startte zijn carrière in de bedrijfswereld en besloot zich in 2017 volledig te richten op zijn passie. Hetzelfde jaar, richtte hij de Legends of Brussels.

Hij blijft ook nauw betrokken bij andere initiatieven zoals Tripadvisor, Airbnb Experiences en Expedia. Sancar is ook ambassadeur voor Airbnb Experiences in Brussel.

4,96 

4,94

Airbnb-Logo (1).png
Logo Tripadvisor.png
Ancre 1

Historische 

wandeling 

Brussel, hoofdstad van Vlaanderen. Toch is de stad niet populair bij Vlamingen. Onterecht! Brussel is oorspronkelijk een Nederlandstalige stad: zo leunt het Brussels dialect dicht tegen het Nederlands aan. Ook zijn namen zoals Rollebeek, Plattesteen of het streekgerecht stoemp  voorbeelden van de Nederlandstalige oorsprong. We zien op onze tour hoe een kleine nederzetting aan de Zenne zich tot de multiculture metropool van vandaag ontwikkelde.

Brussel is in doorheen de eeuwen hoofdstad geweest van Brabant, Bourgondië, de Spaanse Nederlanden, het Koninkrijk der Nederlanden, België en de Europese Unie. Deze geschiedenis gaan wij in een 2 uur lange wandeling doorheen de stad samen met u beleven.

Onze wandelingen worden in het Nederlands aangeboden en starten dagelijks om 10u en 14u. Wij starten op de Grote Markt, vlak tegenover het Stadhuis (13 stappen van de poort). De wandelingen eindigen aan de kleine Zavel. Hier nemen wij de tijd om u verder te informeren over verdere activiteiten en aanbevelingen (restaurants, cafés, musea,...). Wij zijn gepassioneerde en enthousiaste lokale gidsen, die graag hun kennis en ervaring met u delen. Omdat de groepen beperkt zijn in aantal, is de ervaring steeds persoonlijk en vriendelijk.

15 

 2 uur

max 8 pp

tips op maat

Ancre 1

Op KROEGENTOCHT

U bent 's avonds in Brussel en weet niet waar u een lekker biertje kunt proeven? U wil graag meer kennen over het brouwen en onze biercultuur? Neem dan deel aan onze kroegentocht!

 

Samen starten wij de vooravond en gedurende 2 uur gaan we langs 3 historische Brusselse cafés, waar wij u smaakvolle Belgische bieren laten proeven. Tijdens deze uitstap spreken wij ook over de geschiedenis, het brouwproces en de verschillende soorten bieren. Verder gaan wij het hebben over Brussel en is er zeker ook tijd voor wat persoonlijke uitwisseling.

 

De wandeling start om 17u aan de Grote Markt. Nadien helpen wij u de geschikte restaurants, terassen of cafés te vinden om uw avond verder te zetten. Schol!

30 

 2 hours

max 10 pp

versnaperingen

Ontdek het andere Brussel

Ancre 1

De minder toeristische kant van Brussel vindt u aan de levendige kanaalbuurt. Wenst u deze wijken te ontdekken? Volg ons en beleef de alternatieve en opkomende kant van de hoofdstad met een multiculturele en hippe sfeer!

 

Deze wandeling begint aan de oorsprong van de stad, het Sint-Goriksplein, waar u nog een stukje van de oude Zenne ziet. Nadien wandelen wij door de Sint-Katelijnewijk, langs de kaaien van de oude haven. Even verder komen wij aan het kanaal waar oude gebouwen omgevormd werden tot moderne woningen. Tot slot ontdekken wij de vroegere industriële buurt van de stad, Oud-Molenbeek, een plek in continue verandering.

Deze wandeling wordt in het Nederlands aangeboden en start dagelijks om 14u. We starten aan het Sint-Goriksplein tegenover het café La Machine. De wandeling eindigt aan Walvis, een welbekende Vlaams café aan het kanaal. Hier nemen wij de tijd om u verder te informeren over andere activiteiten en aanbevelingen (restaurants, cafés, musea,...). Wij zijn gepassioneerde en enthousiaste lokale gidsen die graag hun kennis en ervaring met u delen. Omdat de groepen beperkt zijn in aantal, is de ervaring steeds persoonlijk en vriendelijk.

20 

2u30

max 8 pp

tips op maat

Contacteer ons
Contact

Vragen?

- gebruik het contact formulier 

- stuur ons een email

info@legendsofbrussels.com

- bel ons +32 472 48 79 70

- gebruik whatsap +32 472 48 79 70

Ontmoetingspunt:

13 stappen tegenover de poort van het stadhuis

Thanks for your message, you will have a quick answer.

bottom of page